Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Zrušená klinika - přístup k dokumentaci

Dobrý deň,

obraciam sa na Vás s prosbou o informáciu ako mám postupovať v prípade že klinika PEM na ktorej som bola v roku 2009 operovaná je zrušená a súrne potrebujem svoju zdravotnú dokumentáciu, nakoľko mi bola na utz zistená na implantáte ruptúra. Snažím sa o to už od 12/2014, no neúspešne. Využila som už snáď všetky možnosti úradov, internetu, dokonca aj sociálnych sieti.

NIJAKÝM SPOSOBOM SA MI NEPODARILO KONTAKTOVAŤ NIKOHO Z KLINIKY A TEDA DOSTAŤ SA K MOJEJ ZDRAVOTNEJ DOKUMENTÁCIÍ.
Na Vašu radu som kontaktovala Pražského radního, ktorý mi poskytol t.č. na p. Pavla Šustka. Od neho som sa však dozvedela, že kliniku predal a nevedel mi poskytnúť žiadne ďalšie informácie.

Verím že musí existovať možnosť ako sa k mojej dokumentácií dostať, no neviem už ako mam postupovať. Viem že klinika má povinnosť dokumentáciu uchovať, no kde ju nájsť.

Prosím o radu ako ďalej.


Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

S úctou

Eva Jurcova





ZASIELAM ODPOVED OD PRAZSKEHO RADNIHO - NIŽŠIE

Odpověd od radního
13.01.2015
Vážená paní Jurcová,
na základě Vašeho dotazu ve věci Vaší zdravotnické dokumentace Vám sdělujeme, že poskytovatel zdravotních služeb společnost Lékařské centrum PEM, s.r.o. se sídlem a místem poskytování zdravotních služeb na adrese Ruzyňská 253/26, Praha 6 k dnešnímu dni tj. 06.01.2015 neukončila činnost.
Společnost má vydané platné oprávnění k poskytování zdravotních služeb v oboru gynekologie a porodnictví a orální a maxilofaciální chirurgie. Do 31.05.2014 společnost poskytovala zdravotní služby v oboru plastická chirurgie. Vzhledem k tomu, že společnost neukončila činnost, je povinna uchovávat zdravotnickou dokumentaci, včetně jejích součástí dle vyhlášky MZČR č. 98/2012 Sb., o zdravotnické dokumentaci.
S žádostí o výpis nebo kopii zdravotnické dokumentace, se prosím, obraťte na výše uvedenou společnost.
Správní orgán má k dispozici tel. kontakt na jednatele společnosti pana Pavla Šůstka – 603164085, 777344447, reditel@pem-praha.cz; pem-praha@seznam.cz.
S pozdravem
Radek Lacko

eva

Odpověď:

Dobrý den,

 úřad Vám odpověděl popravdě. Pokud zdravotnické zařízení není zrušeno, tak stále trvá jeho povinnost uchovávat zdravotnickou dokumentaci.Pokud se Vám opakovaně nadaří spojit se s kliniknou. Tak se můžete opět obrátit na úřad a podat stížnost na kliniku za to, že Vám neumožňuje přístup k dokumentaci. Dále také můžete zkusit požádat úřad, aby Vám dokumentaci sám obstaral, protože vy jste se kliniku snažila bez úspechu kontaktovat. Úřad má více prostředků, jak dokumentaci nalézt.

V případě stížnosti se můžete insporovat těmito vzory.

 

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

 

29.1.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS