Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Stížnost na postup lékaře

Dobrý den,

stal se mi úraz na kolečkových bruslích. Spadl jsem ze dvou metrů přímo na koleno. Přestože jsem měl kolení chrániče, udělal se mi na koleni velký hematom. Z tohoto důvodu jsem raději navštívil ortopedii. Lékařem mi bylo sděleno, že punkce nebude stačit a bude muset provést chirurgický zákrok. Sestřičky říkaly, že si myslely, že si dělá legraci a nechápavě koukaly, že to myslí vážně. Lékař ještě podotknul, že po tomhle zákroku na nějaké brusle zapomenu. Dostal jsem pouze jednu umrtvovací injekci, která umrtvila pouze lokálně místo řezu nic jiného. Poté mě tam v té otevřené neumrtvené ráně do hloubky dost brutálně rýpal nějakou lžící cca 20 minut. Cítil jsem, jak mě dloube do kosti a navíc celé koleno silou promačkával. Vydržím dost, ale tato bolest byla mimo hranice... Nechápu, že mi to neumrtvil celé. Sestřičky při zákroku otáčely oči nahoru. Když to doktor dokončil a odešel, tak jsem se sestřiček zeptal, jestli je to normální provádět bez umrtvení. Ony ho začaly obhajovat. Pak jsem to na chodbě rozdýchával, bylo mi špatně a následně jsem se psychicky i fyzicky zhroutil. Chování sestřiček bylo najednou dost podivné, začaly tam hopsat, ať se posadím, že mi nechtěl nějak ublížit, a že to víc umrtvit nešlo. Ptaly se, jestli nechci léky na bolest, tak jsem odmítnul, poděkoval a raději zmizel. Je mi jasné, že s tím nic neudělám... Nevěřím, že se takový téměř operační zákrok dělá bez anestetik. Vrcholem všeho bylo to, že poté, co jsem řekl, že u sebe nemám telefon a nemůžu si zařídit odvoz, mi bylo sděleno, že pro mě víc udělat nemohou a odmítly mi zavolat sanitku. Nevěřím, že tento zákrok byl proveden správně. Žijeme v moderní době různých anestetik a vím, že vše jde umrtvit a provést bezbolestně. Tento doktor se choval jako nějaký ranhojič, ale to bych je urazil spíš jako holič. Můžu jen doufat, že mi v tom koleni neponičil něco víc. Koleno mám velmi oteklé, dost to bolí a ani to ještě není sešité. Mám tam dané drény a nasazena antibiotika. Přijde vám tento postup standardní bez umrtvení? Co s tím můžu udělat dál, jak mám postupovat? Děkuji, s pozdravem

 

Marek

Odpověď:

Dobrý den,

způsob ošetření si vždy určuje příslušný lékař. Z našeho pohledu nemůžeme objektivně posoudit vážnost situace. Pokud chcete situaci řešit, bylo by nejprve vhodné kontaktovat příslušného lékaře a požádat o vysvětlení jeho přístupu k Vašemu zranění a zdůvodnění volby postupu při ošetření. Pokud budete nadále trvat na pochybení lékaře, lze podat stížnost nadřízenému lékaři, poskytovateli zdravotních služeb (např. řediteli nemocnice) nebo České lékařské komoře. Doba pro podání stížnosti je omezená pouze u České lékařské komory, a to na délku 1 roku. Stížnost nesmí být anonymní a měla by obsahovat popis situace a zdůvodnění nespokojenosti s péčí lékaře. Popřípadě je vhodné přiložit výpis z Vaší zdravotnické dokumentace, který lze získat v nemocnici. Vzor stížnosti naleznete zde. Stížnost lze zaslat poštou nebo ji doručit osobně do nemocnice. Po podání stížnosti budete pravděpodobně pozván na ústní projednání a poté bude následovat lhůta pro její vyřízení, která obvykle činí 30 dnů.

Co se týká převozu sanitkou, opět situace záleží na ošetřujícím lékaři.  Ze zákona o veřejném zdravotním pojištění je přeprava pacienta sanitkou hrazená zdravotní pojišťovnou v případě, kdy zdravotní stav pacienta nedovoluje jiný způsob přepravy než použití zdravotnické dopravní služby. Váš zdravotní stav tedy měl posoudit lékař, který prováděl ošetření. Pokud nárok neuznal, měla Vám být nabídnuta sanitka na Vaše vlastní náklady.

Pokud se domníváte, že Vám lékař bezdůvodně neuznal nárok na zdravotnickou přepravu, můžete se obdobně jako v předchozím případě obrátit se stížností na vedení zdravotnického zařízení.

Vaše Férová nemocnice

 

14.10.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS