Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Pracovní úraz - chybně vypsaný posudek

Dobrý den,

mám dotaz v únoru jsem měl pracovní úraz a po ukončení pracovní neschopnosti mi lékař vypsal posudek o bolestném o bodovém ohodnocení 100 bodů s diagnózou S930. Pojišťovna mi posudek vrátila s odůvodněním: chybně vypsán se špatným vyplněním ne S930 ale S934 (dle lékařských zpráv, nevím kde je vzali). Osobně si pamatuji že lékař mi do karty psal S930. Jak mám postupovat dál? Jaké mám možnosti postupu?

Děkuji

masek54

Odpověď:

Dobrý den,

zákon stanoví, že má-li posuzovaná osoba nebo osoba, které uplatněním lékařského posudku vznikají práva nebo povinnosti (což může být ve Vašem případě právě pojišťovna), za to, že lékařský posudek je nesprávný, může do 10 pracovních dnů ode dne jeho předání podat návrh na jeho přezkoumání lékaři, který posudek vydal.

Pokud pojišťovna nesouhlasila s lékařským posudkem, měla do 10 dnů od chvíle, kdy jste jí posudek předal, podat návrh na jeho přezkoumání Vašemu lékaři (nikoliv Vám pouze vrátit posudek a odmítnout vyplacení bolestného).

Jestliže pojišťovna návrh na přezkum podala, měl by Vás o tom Váš lékař bezodkladně informovat, tedy byste o tom měl vědět.

(Pokud by byl návrh na přezkum podán po uplynutí desetidenní lhůty, bylo by teoreticky možné lhůtu prominout, pokud by k podání oprávněné osobě bránily objektivní skutečnosti. V případě, že je oprávněnou osobou pojišťovna, je to však nepravděpodobné - typickými skutečnostmi může být zdravotní nezpůsobilost k podání návrhu, pobyt v zahraničí apod.)

Z Vašeho vyjádření však neplyne, že by pojišťovna návrh na přezkum podala, a v takovém případě již nemá možnost lékařský posudek zpochybňovat či jej dokonce sama přehodnocovat. Po předložení Vašeho lékařského posudku by Vám tedy měla vyplatit finanční náhradu bolestného podle hodnot, které jsou v něm uvedeny.

V případě, že by Vám pojišťovna i přes výše uvedené argumenty odmítala peníze vyplatit, své peníze můžete vymoci žalobou proti Vašemu zaměstnavateli.

Vaše Férová nemocnice

 

12.11.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS