Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Lékařský posudek pro zaměstnání

Dobrý den,

mám nastoupit do zaměstnání na chráněné pracovní místo na pozici skladník, chtěj po mě lékařský posudek, kde bude uvedeno jaká mám omezení pro tuto práci, nebo nějak tak. Svou závodní doktorku mají až na moravě. Jsem také v částečně invalidním důchodě. Má obvodní lékařka mi nechce lékařský posudek vydat, protože jsem v druhé kategorii a že na to mají mít svého závodního lékaře. Co mám dělat?

Ptal jsem se u mého možného zaměstnavatele a tam mi řekli, že na moravě mají provozovnu a že nástupy ozp neřeší přes jejich závodní doktorku, ale skrz lékařský posudek, který vydává jejich obvodní lékařka.

Prosím o co nejrychlejší odpověd.

T

Odpověď:

Dobrý den,

Vaše praktická lékařka má pravdu. Na základě § 54 zákona o specifických zdravotnický službáchpokud patří Vaše budoucí zaměstnání do druhé kategorie prací, posudek vydává závodní lékař. Závodní lékař od Vás zřejmě bude požadovat výpis ze zdravotnické dokumentace. Tento výpis Vám poskytne Váš obvodní lékař na požádání, bude obsahovat podrobné informace o Vašem zdravotním stavu a na jejich základě vydá závodní lékař posudek o Vaší zdravotní způsobilosti k práci.

Pokud by to bylo možné, doporučujeme předat kontakt na závodního lékaře, Vašemu praktickému lékaři, ať si spolu vyjasní, co potřebují k vydání posudku o Vaší zdravotní způsobilosti.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

30.3.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS