Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Lékařka odmítá vydat zdravotní dokumentaci syna

Dobrý den,

syn chodil několik let na ortodoncii v ČR. Loni jsme se přestěhovali do Německa. Kvůli průtahům se zdravotním pojištěním jsme až před měsícem navštívili ortodoncii v Německu. Nová lékařka zaslala žádost o dokumentaci lékařce v ČR. Ta zaslala výpis o jedné straně. Lékařka v Německu však žádá kompletní dokumentaci (rentgeny,otisky atd.), aby mohla pokračovat v léčbě. To lékařka v ČR odmítá a tvrdí, že výpis, který zaslala je dostačující. Co můžeme dělat? V případě, že lékařka v Německu nebude mít potřebnou dokumentaci, bude muset pevná rovnátka synovi sundat, ale na naše náklady a pak zahájí novou léčbu. V jedné z odpovědí na dotazy jiných pacientů uvádíte, že: Zákon o zdravotních službách praví, že v případě změny ošetřujícího lékaře je dosavadní lékař povinen předat nově zvolenému lékaři všechny informace potřebné pro zajištění návaznosti poskytování všech zdravotních a sociálních služeb poskytovaných pacientovi. Kdo ale rozhoduje o tom, zda poskytnuté informace jsou opravdu všechny a stačí k zajištění návaznosti léčby? Jak jsem napsala, lékařka v ČR je přesvědčená, že informace, které poskytla jsou dostačující, lékařka v Německu, že ne. Mám z toho jediný pocit. Jsme rukojmí lékařů a stojí nás to nemalé peníze.

Předem děkuji za odpověď

SK

Odpověď:

Dobrý den,

skutečně je pravda, že povinností lékaře je předat jiným zdravotnickým pracovníkům potřebné informace o zdravotním stavu pacienta nezbytné k zajištění návaznosti dalších zdravotních a sociálních služeb poskytovaných pacientovi. Mělo by se tak dít zasláním výpisu ze zdravotnické dokumentace či celé její kopie. V případě, že lékařka zaslala nedostatečný výpis zdravotnické dokumentace, doporučujeme se opětovně obrátit na lékařku a požádat ji, aby ji pořídila kompletní. Odmítne-li to, můžete jí zaslat písemnou stížnost. Více o stížnostech se můžete dočíst zde.

Nicméně můžete zvolit jiný postup, jak dosáhnout předání informací mezi lékaři. Vyžádejte si kompletní kopii synovy zdravotnické dokumentace a předejte ji stávajícímu lékaři. Povinnost původního lékaře umožnit Vám pořizovat si kopie ze zdravotnické dokumentace zakládá zákon o zdravotních službách, viz zde.

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

 

22.3.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS