Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

epileptický záchvat a řidičský průkaz.

Prodělal jsem epileptický záchvat druhý den po požití většího množství alkoholu. První záchvat v životě. Dva dny jsem byl v nemocnici na neurologii. Medikaci jsem nedostal. Čeká mne vyšetření na EEG a MRI. Z nemocnice poslali hlášení na úřad, že nejsem schopen řízení vozidel. Lékařka v nemocnici mne informovala, že pokud se záchvat nebude opakovat a budu abstinovat, mohl bych za 6 měsíců zase řídit auto. V práci používám služební auto na služební cesty jako technik pro cesty na stavby. Nejsem zaměstnán jako řidič. Lhůta 6 měsíců se týká jen soukromého ježdění nebo i tohoto služebního ? Díky za odpověď.

Tomáš

Odpověď:

Dobrý den,

k vaší otázce je jednoduchá odpověď. Podle přílohy 3 výhlášky 277/2004 Sb. je epilepsie nemoc, která vylučuje nebo podmiňuje zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel. Z toho lze vyvozovat, že se nezpůsobilost k řízení vztahuje jak ke služebnímu, tak i k soukromému řízení motorového vozidla.

Pokud se odrazíme od lhůty 6 měsíců, tak se dostaneme k písmenu g) dané přílohy. Tato příloha umožňuje řízení po 6 měsících od prvního neprovokovaném záchvatu a nebyla nasazena léčba. Nutno podotknout, že k navrácení způsobilosti je potřeba svolení lékaře na základě odborného vyšetření. 

V závěru nám dovolte požádat Vás o vyplnění dotazníku, zjišťujícího Vaši spokojenost se službami Férové nemocnice. Dotazník naleznete zde. Číslo Vašeho dotazu je 7054. Vyplnění dotazníku Vám nezabere více jak pět minut, což představuje pouze zlomek času věnovaný vypracování odpovědi. Výsledky nám umožní zlepšit naše služby.

Děkujeme za odpověď

 

Váš dotaz v anonymizované formě, včetně naší odpovědi naleznete zde: http://ferovanemocnice.cz/pravni-poradna/souhlas-a-rozhodovani-pacienta-32/n--7054.html

 

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

7.11.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS