Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Prohlídky

Dobrý den,

příští týden mám podstoupit pracovnělékařskou prohlídku v novém zaměstnání. Bohužel však všechny lékařské zákroky včetně jednoduchých prohlídek velice špatně snáším a dlouho dopředu pro mě znamenají veliký psychický stres. Prosím Vás proto o radu, z jakých procedur se přesně toto vyšetření skláda a zejména pak, zda je jeho součástí i prohmatání břišní dutiny. Preventivní prohlídky pravidělně absolvuji a tato pracovní je pro mě další zátěž. Pokud by bylo možné některou část tohoto vyšetření vypustit, byla bych jedině ráda.

Děkuji za odpověď a přeji hezký den.





 

Odpověď:

Dobrý den,

obsahem pracovnělékařské prohlídky je zhodnocení zdravotního stavu zaměstnance nebo uchazeče o zaměstnání. Zjišťuje se vliv pracovního prostředí, pracovní činnosti a podmínek na zdravotní stav, poté lékař zhodnotí vývoj zdravotního stavu a posoudí zdravotní způsobilost k práci. Vstupní prohlídka se dle vyhlášky provádí za účelem zajištění, aby zaměstnanec nebyl zařazený na práci, které neodpovídá jeho zdravotní stav. 

U vstupní prohlídky je tedy důležité, na jakou práci máte nastoupit. Tato prohlídka by měla směřovat jen k tomu, zda jste pro tuto ponkrétní práci způsobilá nebo ne. 

S pozdravem.

Vaše Férová nemocnice

2.12.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS