Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Podepsání reversu

Dobrý den,

jelikož jsem nenašla odpověď na svou otázku, tak Vám píši dotaz.


Byla jsem týden hospitalizována v nemocnici kvůli bolestem zad. Dělali mi několik vyšetření a nic nenašli. Dostala jsem infuze, které mi taky vůbec nezabíraly. Akorát se mi to z toho týdenního ležení zhoršilo, tak jsem podepsala revers. Do propouštěcí zprávy mám psané, ke komu mám ještě jít. Ortopedie, neurologie, rehabilitační cvičení. Budu si muset vše platit sama, když jsem podepsala revers, nebo to stále platí pojišťovna?

 

Musím začít chodit co nejdřív, tak bych byla ráda za rychlou odpověď. Moc děkuji.yla ráda za rychlou odpověď. Moc děkuji.

anastazie

Odpověď:

Dobrý den,

úhrada zdravotnických služeb nemá žádnou souvislost s podepsáním reversu. Podepsáním reversu pouze vyjadřujete svůj nesouhlas s poskytnutím zdravotních služeb, jak stanovuje § 34 zákona o zdravotních službách. Tento nesouhlas se vztahuje pouze na konkrétní službu, jinými slovy zákrok, který odmítáte podstoupit. Nemá tedy vliv na další zákroky u jiných ošetřujících lékařů. Jakmile nastoupíte do jejich péče, budete opět muset vyslovit svůj souhlas s poskytnutím jejich služeb, tedy jinými slovy souhlas s výkonem zákroku.

Úhrada zdravotních služeb pak souvisí se zdravotním pojištěním pacienta. Vy, jakožto pacient, máte právo na volbu poskytovatele zdravotních služeb, který je ve smluvním vztahu k příslušné zdravotní pojišťovně, a na výběr zdravotnického zařízení tohoto poskytovatele, jak stanovuje § 11 odst. 1 b zákona o veřejném zdravotním pojištění. Jestliže tedy máte doporučení na návštěvu jednotlivých specialistů, kontaktujte nejprve svou zdravotní pojišťovnu s žádostí o to, aby Vám vydala seznam příslušných poskytovatelů, se kterými má uzavřenou smlouvu a u kterých tím pádem nebudete muset ošetření hradit.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

18.1.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS