Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Lázně a rehabilitace po operaci mozku

Po operaci mozku 25.11.2012 moje sestra - 64 let velmi zhubla,zeslábla a bez pomoci nemůže chodit. Nádor byl nezhoubný. Má nárok na lázně - rehabilitace? Které lázně by připadaly v úvahu? Děkuji za odpověď.

Kristinka

Odpověď:

Dobrý den,

nárok na lázeňskou péči může Vaší sestře vzniknout na návrh jejího ošetřujícího lékaře. Návrh musí být schválen příslušnou správou sociálního zabezpečení. Každý pacient má právo si svobodně vybrat v jakém zdravotnickém zařízení se budete léčit, tudíž i právo na výběr lázní. Zvolené lázně by však měly odpovídat specializaci na potíže pro které je léčebně lázeňská péče podstupována. Lázně s jejich léčebným zaměřením jsou uvedeny v Indikačním seznamu pro lázeňskou péči v příloze vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 58/1997 Sb.

V projektu Férové nemocnice Ligy lidských práv není zaměstnán žádný lékař, a proto Vám nemůžeme poradit jaké lázně by se nejlépe hodily pro diagnózu Vaší sestry. Doporučte jí, ať se poradí svým ošetřujícím lékařem, určitě jí kvalifikovaně poradí vzhledem k tomu, že zná nejlépe zdravotní stav Vaší sestry. Neváhejte vždy s lékařem komunikovat a informovat se u něj na možnosti, nejen ohledně řešení toho do jakého zdravotnického zařízení Vás umístí, ale i o variantách řešení zdravotních potíží. Součástí zdravotní péče není pouze předepisování léčebných prostředků, ale i komunikace s pacienty, která rovněž zvyšuje šance na rychlejší uzdravení.

Vaše Férová nemocnice

18.2.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS