Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Zanedbání péče

Dobrý den,
celých 15 let jsem chodila k jedné paní zubařce. Chodila jsem pravidelně dvakrát do roka.Najednou paní zubařka odešla do důchodu a nastoupila nová paní zubařka a já až teď zjišťuji že mám pusu plnou kazů. U staré paní doktorky byla na kontrole v květnu kdy nic nenašla vše jsem měla v pořádku. Od září 2015 mi nová paní doktorka spravuje zuby do teď a už jsem zaplatila za zákroky kolem 8000Kč a ještě nejsme u konce. Můžete mi poradit co s tím mám dělat?

Děkuji

Digi

Odpověď:

Dobrý den,

zubařka nese za svou práci zodpovědnost i když už neordinuje. Máte tedy možnost situaci řešit několika způsoby. Zpravidla doporučujeme postupovat od těch nejméně formálních a tím i finančně  méně nákladných.

Nejdříve si vyžádejte zdravotní dokumentaci od nové lékařky, tu pak můžete použít jako podklady.  Nejprve doporučujeme kontaktovat lékařku a pokusit se s ní dohodnout na dalším řešením situace.

Pokud by dohoda nebyla možná, můžete situaci řešit pomocí soudů, konkrétně pomocí žaloby na náhradu škody. Informace naleznete na našich stránkách zde. V tomto případě však doporučujeme nechat se zastoupit advokátem, který se zabývá zdravonických právem, nálézt jej můžete zde. 

S pozdravem, 

Vaše Férová nemocnice

20.4.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS