Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Vytrzeni 2.zubu

Dobrý den,
obracím se na Vaši poradnu s tímto problémem. Můj vnuk byl loni v červnu objednán u svého stomatologa na extrakci kořenu mléčneho zubu. Pan doktor,ale vytáhl i stály zub, který okamžite, co se na něj podíval vratil na místo extrakce. Pan doktor nás neinformoval, co se stalo, zub nám dal a dělal mrtvého brouka. Druhý den po výkonu zub vypadl. Při další návštěve jsme nechali udělat rtg, kde se ukázalo, že zub chybí. Opět žádna reakce.

Napsala jsem stížnost na stomatologickou komoru, která se tím případem začala zaobírat. Mezi tim si nás doktor pozval abychom se domluvili na řešení. Nabídl inplantát, který ovšem může zavést až v 18ti letech ditěte, což je 9 let! Chtěli jsme po něm finanční náhradu s tím, že jsme k němu ztratili důvěru. O tom nechce ani slyšet a nutí nás abychom zůstali u něj.

My si myslíme, že pokud pan doktor nebude akceptovat náš návrh, podáme žalobu k soudu. Jednáme správně, nebo je jestě jiné řešení?

Díky za odpověď.

daja

Odpověď:

Dobrý den,

Váš postup žaloby na náhradu škody za nemajetkovou ujmu je zcela správný. V každém případě doporučujeme počkat na výsledek šetření ze stomatologické komory, která když uzná pochybení lékaře, tak výsledek šetření připojit k žalobě jako listinný důkaz.

Projekt Férová nemocnice Ligy lidských práv bohužel nevede žádný seznam advokátních kanceláří s hodnocením jejich kvality. Advokáta zabývajícího se medicínským právem však můžete nalézt v Seznamu advokátů vedeném Českou advokátní komorou nebo můžete využít webových stránek www.potrebujipravnika.cz.

Vaše Férová nemocnice.

27.2.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS