Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Rehabilitace po úrazu

Dobrý den,

po zlomenině ruky a kostrče jsem dostala žádanku na rehabilitaci - mobilizace kostrče, sada magnetů na ruku + sadu cvičení s fyzioterapeutem. Na rehabilitaci jsem musela absolvovat vstupní prohlídku rehabilitační lékařkou, která rozhodla, že prozatím bude stačit cvičení s rukou a magnet. Kostrč úplně ignorovala, na dotaz proč mi bylo řečeno, že z důvodu pojišťovny, prý nemohlo být vykazováno vše zároveň. Takže výsledek byl ten, že proběhlo pouze cvičení + magnet, s kostrčí nic. Na další termín k ní jsem také objednána nebyla.

Je postup v pořádku?

jaberu

Odpověď:

Dobrý den,

v úvodu nám dovolte omluvit se za opoždění odpovědi na Vaši otázku, které bylo způsobeno velkou vytížeností naší poradny.

Právo nedává překážku, aby bylo zároveň vykazováno více rehabilitačních úkonů. To znamená, že opravdu mohlo dojít rehabilitační lékařkou k pochybení, pokud tato opomenutá rehabilitační péče byla pro Vás nejvhodnějším medicinským postupem.

Jestliže Vám ošetřující lékař vypsal přímo Poukaz na ošetření/vyšetření, ve kterém byly vypsány všechny Vámi zmíněné procedury, měla jste nárok, aby je pojišťovna uhradila přímo i bez dalšího vyšetření. Pokud jste dostala pouze žádanku, bylo vyšetření rehabilitační lékařkou nutné, a tato lékařka mohla rozhodnout o tom, jaké rehabilitační úkony jsou pro Vás vhodné a jaké Vám do Poukazu na ošetření/vyšetření vypíše. 

Pokud si myslíte, že byl postup rehabilitační lékařky nesprávný, můžete na ni podat stížnost a to buď přimo k ní, případně k jejímu nadřízenému nebo na Vaši zdravotní pojišťovnu. Veškeré informace o stížnostech můžete nalézt zde. Ve stížnosti byste mohla žádat omluvu, případně peněžité odškodnění, ale hlavně aby lékařka upustila od svého jednání a požadovanou rehabilitaci Vám předepsala.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

2.11.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS