Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Převedení na jinou práci v těhotenství

Dobrý den
Mám dotaz týkající se neschopenky, jsem v 9 týdnu těhotenství a gynekolog mi nechce vystavit nemocenskou. Pracuji ve firmě která se zabývá výrobou automobilových doplňků,je zde prašno, pracuji ve 12 hodinových směnách noční/ranní, zvedám docela těžké bedny 7-12kg a navíc pracuji s chemikáliemi. Mému gynekologovi to ale jako důvod nestačilo, a nechápe proč chci jít na nemocenskou, řekl mi že by to u posudkové komise neobhájil a že si mám jedině sehnat potvrzení od zaměstnavatele, že mám práci která je zakázana těhotným a nemůže mne přesunout na jiné pracoviště.


Je jeho postup normální? Nikdy jsem se u kolegyň s něčím takovým nesetkala ihned jak zmínily kde pracují okamžitě dostaly nemocenskou. Na co mám a nemám právo z hlediska zákoníku práce? A jsou pravidla posudkové komise opravdu tak přísná že potřebují důkazy o tom zda je opravdu moje práce zakázana těhotným?


Díky za odpověď

Iva

Odpověď:

Dobrý den,

nemocenská a přiřazení na jinou práci jsou dvě odlišné věci. O první rozhoduje lékař a o druhé váš zaměstnavatel.

Na jinou práci Vás může převést váš zaměstnavatel - podle vyhlášky č. 288/2003 Sb., která stanoví, které práce jsou těhotným ženám zakázány, najít ji můžete například zde http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2003-288. Pokud by se jednalo o některou z těchto prací, zaměstnavatel Vás podle zákoníku práce musí převést na jinou práci. Stejně tak Vás musí zaměstnavatel převést na jinou práci pokud máte posudek od lékaře, že dosavadní práce ohrožuje Vaše těhotenství. Pokud pro Vás zaměstnavatel takovou práci nemá, jedná se o překážku v práci na straně zaměstnavatele a Vám náleží náhrada mzdy.

Na "nemocenskou" můžete jít, pokud vás lékař uzná práce neschopnou. Doporučujeme se poradit se ještě jednou z Vaším lékařem o tom, zda Vaše práce ohrožuje Vaše těhotenství. Řešením může být i změna lékaře. Pokud jde ale u ženy o těhotenství rizikové, nebo je její práce natolik vyčerpávající, že by mohly u těhotné ženy vzniknout zdravotní problémy, měla by být těhotné ženě vypsána jejím gynekologem pracovní neschopnost. 

Vaše Férová nemocnice

4.9.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS