Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Operace Mandlí

Dobrý den,

jsem 5 měsíců po operaci a odstranění krčních mandlí, ne že to dva dny po operaci prasklo a muselo se to v narkóze letovat, ale po 5 měsících stále nemám chuť v ústech a na jazyku.

Kdy lze žadat o trvalé následky kvůli poškození chutě po operaci? Kam mám jít žádat do nemocnici nebo k ošetřujicímu lekaři, aby to sepsal? Nevím kam a kdy jit, zda čekat rok dva atd.

Děkuji za odpověď. 

Milka

Odpověď:

Dobrý den, 

rádi bychom vyjádřili lítost nad Vašimi zdravotními komplikacemi. Níže Vám nastíníme možnosti, jak lze ve Vaší situaci postupovat. 

Na úvod bychom Vám doporučili navštivit Vašeho praktického lékaře a probrat s ním Váš současný zdravotní stav. Případně je vhodné nechat se doporučit k návštěvě specializvaného lékaře. Touto cestou můžete zjistit, zda je poškození chutí v souvislosti s operací mandlí dočasným problémem, či trvalým následkem, který mohl vzniknout pochybením na straně lékařů. 

Pokud navštívíte specializovaného lékaře, pak může být přínosné sebou vzít i kopii zdravotnické dokumentace, týkající se operace mandlí a dalších souvisejících zákroků. Více o tom, jak kopii obstarat naleznete v odkazu zde

Pokud názory odborníků potvrdí Vaši domněnky, pak můžete situaci řešit stížností, která bude adresovaná poskytovateli zdravotních služeb (lékaři nebo např. řediteli nemocnice). Více informací o stížnosti nalezente zde. Ke snížnosti můžete také připojit žádost o mimosoudní náhradu škody, která Vám byla způsobena. 

Případný spor lze následně řešit buď mimosoudní nebo soudní cestou. Přičemž soudní cesta by měla přestavovat krajní řešení, ke kterému je vhodné se uchýlit až po vyčerpání všech předchozích možností. Více o obou možnostech, nalezenete v odkazu na často kladené dotazy právní poradny zde

S přáním pěkného dne, 

Vaše Férová nemocnice

 

2.2.2015

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS