Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Reklamace zubní protézy

Dobrý den,

mám měsíc a půl pevný můstek na spodních předních zubech, který dobře sedí. Mám však problém s vyslovováním. Přestože stále hodně mluvím a čtu nahlas, jak mi poradil lékař, nejdou mi správně vyslovovat sykavky. Měla jsem dřív malinký předkus, teď však mám zuby krásně rovné a malou škvírku mezi vrchními a spodními zuby. Mohlo by to mít vliv na můj problém? Trpím pocitem, že mám velký jazyk na malý prostor. Děkuji za odpověď.

baší

Odpověď:

Dobrý den,

v naší poradně pracují pouze právníci, nikoliv lékaři. Nedokážeme tak posoudit, zda Vám byla zubní náhrada vyhotovena správně či nikoliv a jaký by měl mít její tvar vliv na Vaše vyslovování.

Pokud máte obavy, že Vám byl můstek nesprávně vyhotoven nebo vyhotoven neadekvátně k Vašim ústům, doporučujeme Vám se o této Vaší obavě nejprve poradit se svým lékařem, který je Vám nejlépe schopen objasnit případné okolnosti této léčby a její případná úskalí či rizika. Také si můžete vyžádat kopii Vaší zdravotnické dokumentace a s ní se obrátit na jiného lékaře a požádat jej o nezávislý posudek tohoto můstku.

Lhůta na případné reklamace tohoto zákroku se řídí občanským zákoníkem, konkrétně ustanoveními o smlouvě o díle. Záruční lhůta je tak dvouletá a máte tak ještě dost času náležitě se ujistit, zda je s Vaším můstkem něco v nepořádku či nikoliv. Pokud se ukáže, že k nějakému pochybení skutečně došlo, můžete samozřejmě požadovat bezplatnou opravu a další nároky z toho plynoucí. Na našich internetových stránkách v sekci často kladených otázek můžete nalézt řadu dalších užitečných informací nebo se můžete podívat na některé již zodpovězené dotazy s obdobnou tématikou, například tento.

Vaše Férová nemocnice.

28.7.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS