Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Mohou být na neschopence uvedeny dvě adresy?

Dobrý den,


obracím se na Vás s dotazem, jsem v prvním trimestru těhotenství a pracuji v domově pro seniory, kde se objevily nakažlivé infekční nemoci, proto mě můj gynekolog napsal pracovní neschopnost, ovšem už nějakým rokem se ambulantně léčím na psychiatrii ve svém rodném bydlišti, kam pravidelně dojíždím ale bohužel mi stanovený čas vycházek nestačí pokrýt tyto návštěvy. Proto se ptám, zda je nějaká možnost střídat v pravidelném intervalu dvě adresy na pracovní neschopnosti. Nebo popřípadě, pokud je nějaká jiná možnost? Mnohokrát vám děkuji za odpověď.

 

EvaB

Odpověď:

Dobrý den,

český právní řád nevylučuje mít uvedených více míst pobytu v neschopence. Nicméně si dovedu představit, že to stíží možnost kontroly ze strany České správy sociálního zabezpečení. Proto bych Vám poradil nejdříve poradit se přímo s tímto správním orgánem. Telefonický kontakt naleznete zde.

Každopádně všechny změny v režimu nemocného schvaluje ošetřující lékař. Proto Vám radím probrat Vaši situaci s ním. Ošetřující lékař může předepsat vycházky až v délce 6 hodin denně od 7:00 do 19:00. Zkuste ho tedy požádat o prodloužení vycházek a přeložení na dobu, která Vám vyhovuje, popřípadě o přidání dalšího místa pobytu.

S pozdravem, 

Vaše Férová nemocnice

3.10.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS