Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

K PČR s diagnozou?

Dobrý den, mám šanci být přijat k pčr, pokud se léčím na psychiatrii? Psal jsem na policii, ale v podstatě mi neodpověděli. Děkuji.

policista

Odpověď:

Dobrý den,

zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, stanovuje jako jednu z podmínek k přijetí do služebního poměru zdravotní, osobnostní a fyzickou způsobilost k výkonu služby.

Problematiku zdravotní, osobnostní a fyzické způsobilosti k výkonu služby podrobněji upravuje § 15 tohoto zákona. Osobnostní způsobilost zkoumá psycholog, psychologického pracoviště bezpečnostního sboru. Přidělený psycholog zkoumá osobnostní charakteristiky, potřebné k výkonu služby pro bezpečnostní složky. Prováděcí předpis k zákonu o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, konkrétně vyhláška o zdravotní způsobilosti blíže popisuje, co obnáší zdravotní způsobilost. V příloze této vyhlášky je pak podrobný seznam psychických nemocí, které zabraňují splnění této podmínky. Jelikož nejsme lékaři a nejsme obeznámení s příčinami vaší léčby na psychiatrii nejsme schopni jednoznačně poradit, zda máte možnost být přijat k Policii České republiky. Přikládáme odkaz, na již zmiňovanou přílohu vyhlášky ministerstva, kde si můžete sám dohledat váš problém a případnou odpověď na otázku, možnosti přijetí k bezpečnostním sborům České republiky. Příloha k dostání zde.

 

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice

7.2.2018

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS