Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Invalidní důchod 1. stupně

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Byl mi uznán důchod 1. stupně. Doba od úrazu byla 9 let. O důchod jsem si požádal v roce 2011. Pracovnice mi řekla, že mám důchod uznaný do roku 2013. Zajímalo by mě, jestli bude důchod pokračovat dál nebo ne. V roce 2002 jsem měl těžkou autonehodu. Byl jsem v bezvědomí a vrtulník mě převážel do Brna do nemocnice kde jsem byl v umělém spánku cca 14 dnů. Po čase jsem se z toho nějakým zázrakem dostal, ale mám problémy s pamětí. V práci dělám, ale s problémy. Nevím jestli se třeba důchod dává jen taky třeba na rok. Můj stav se nemění a posudková doktorka volala mému ošetřujícímu lékaři, který jí potvrdil středně těžký stav. Tak nevím jak to bude v budoucnu vůbec pokračovat. Děkuji za odpověd

Mikin

Odpověď:

Dobrý den,

přiznání invalidního důchodu se nedá omezit na určitou dobu. Změna stupně invalidity nebo úplné odebrání invalidního důchodu je možné pouze na základě nového rozhodnutí a to při změně zdravotního stavu. 

Nedojde-li ke změně zdravotního stavu, pak se invalidní důchod pobírá až do důchodového věku. Nelze totiž pobírat zároveň starobní a invalidní důchod.

Vaše Férová nemocnice

16.4.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS