Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Odsunutí očkování dítěte

Dobrý den,

co mohu čekat, pokud nenechám očkovat své dítě do 10 měsíců věku ale třeba o dva týdny později? Jsme objednáni na očkování, ale momentálně stav dítěte není vhodný na očkování. Rostou mu zuby a má rýmu. Pořád platí, že hygienické stanice zatím pokuty neřeší díky rozhodnutí soudu z roku 2010?

Velmi prosím o brzkou odpověď. Příští týden máme jít na očkování. Děkuji moc.

Květa

Odpověď:

Dobrý den, 

 

omlouváme se za pozdní odpověď způsobenou zahlcením poradny. Pokud se na nás v budoucnu budete obracet s podobně naléhavým dotazem, pak Vám doporučujeme, abyste jej označila jako urgentní. Jsme pak schopni rychleji zareagovat na akutní dotazy.

Co se týče již dotazu, tak Vám můžeme doporučit, abyste se pokusila přesunout očkování Vašeho dítěte na pozdější dobu. Pravděpodobně očkujete 4. dávkou hexavalentní očkovací látkou, kterou je ze zákona (Vyhláška o očkování proti infekčním nemocem č. 537/2006 Sb. § 4 odst. 1) potřebné podat nejméně 6 měsíců po podání 3. dávky a nejpozději před dovršením 18. měsíce života dítěte. Neměl by proto být problém podat látku kvůli nemoci dítěte později. Vhodné by bylo navštívit také praktického lékaře dítěte, který jej vyšetří a přeobědná dítě na pozdější očkování.

Co se týče pokut od Krajských hygienických stanic, tak v současnoti bohužel nemáme konkrétní údaje o četnosti jejich vydávání. Ale ve Vašem případě vzhledem k časovému rozmezí pro podání očkovácí látky, nemusíte mít obavu, protože zde není důvod k udělení pokuty.

 

Vaše Férová nemocnice

19.11.2014

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS