Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

neočkování = nástup dítěte do MŠ

Má cenu dítěti brát krev na zjištění imunitních protilátek pro potvrzení o imunitě, když mu byla aplikována pouze 1 hexavakcína s Prevenarem? (Mám jen 14dnů od ředitelky MŠ na dodání dokladu,že je syn proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci.)


Jakou mám šanci získat místo pro syna v MŠ s použitím Vašeho vzoru bez lékařsky podložené zprávy, ikdyž jsme měli velice silnou negativní reakci na 1. očkování.Stačí to legálně pro ředitelku MŠ jako tvrzení, že se jedná o trvalou kontraindikaci?


Po zmiňované 1.hexavakcíně s Prevenarem měl můj syn silnou reakci s encefalitickým pláčem, křečovitým prohýbáním do tvaru luku a výraznými změnami dosavadního chování. Nicméně doktorka se sestrou popřely toto jako nežádoucí účinky očkování a myslím, že na SUKl nic nenahlásily. Když jsem nechtěla přijít na přeočkování za 2měsíce vyhrožovaly mi udáním na hygienickou stanici. Podařilo se mi najít jinou pediatričku, která synovi dovolila 1 rok nebýt očkován, pak nám nabídla rozložení očkování,ale raději jsme jí podepsali prohlášení,že odmítáme očkování a kromě neštovic a ročních prohlídek tam nemusíme. Myslím si, že kontraindikaci nám ale asi nepotvrdí. Co byste mi poradili?


Předem díky za Váš čas a snahu.

Kapucínek

Odpověď:

Dobrý den, 

na otázku, zda má cenu brát krev nedokážeme odpovědět, neboť jsme právníci, nikoliv lékaři a tudíž tuto situaci nedokážeme kvalifikovaně posoudit. 

Šanci s použitím vzoru bez lékařské zprávy nelze posoudit s ohledem na to, že se jedná o poměrně novou věc, neboť se váže na poměrně nový rozsudek a není tedy známá úspěšnost, či reakce ze strany školek. A mimo to záleží na rozhodnutí konkrétního jedince a je tedy nepředvídatelné. Každopádně si myslíme, že by byla škoda to nezkusit. 

K Vámi zmiňované reakci na očkování bychom rádi dodali, že nahlásit jej můžete i vy, nejen lékařka. 

S pozdravem, 

Vaše Férová nemocnice

27.4.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS