Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Kontraindikace očkování a MŠ

Dobrý den,

můj syn má očkování hexa vakcínou 2+1,což je pro školku dostačující, ale co se týče očkování na MMR,tak to odkládáme,protože syn dostal po posledním očkování hexa vakcínou atop.ekzém ve velkém rozsahu, který mu stále nevymizel.

Takže na příhlášce do mateřské školky,máme napsáno od lékařky všechna očkování co má, mimo hexu má i očkování na TBC a máme tam také napsáno,že ze zdravotních důvodů, je očkování na živou vakcínu MMR odloženo.

Myslela jsem, že takhle to je pro školku dostačující k tomu, aby byl můj syn přijat. Protože, zákon přeci neudává konkrétní dobu, do kdy musí být dítě na vakcínu MMR očkováno. Ve dvou školkách to bylo dostačující, ve třetí, pro nás nejlépe vyhovující ne. Chci tedy vědět, zda musí být výslovně uvedeno, že má syn kontrainikaci.

Děkuji. 


 

 

 

 

Odpověď:

Dobrý den, 

zákon ukládá školkám povinnost příjmout pouze ty děti, které se již podrobily (mezi tyto patří i mmr) pravidelným očkováním či mají trvalou kontraindikaci.  Bohužel máme za to, že z informací uvedených Vaší lékařkou nemůže školka dovozovat onu trvalou kontraindikaci, proto doporučujeme, aby Vám lékařka skutečně na přihlášku uvedla, že Váš syn má trvalou kontraindikaci pro toto očkování. Není však nutné uvádět o jakou konkrétní kontraindikaci se jedná.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice 

 

 

20.4.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS