Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Boostrix horni hranice ockovani

Dobrý den.


V 5 letech jsme odmítli Boostrix, synovi bude 10 a čeká nás Boostrix Polio. Jaké je pořadí očkování Boostrix a Boostrix polio, pokud budeme očkovat?? Budeme pobývat v zahraničí a tam se bohužel očkování nevyhneme. Prosím o radu, zda věk nerozhoduje a naočkovat po sobě v rozumných intervalech nebo Boostrix nemá již cenu očkovat??

Děkuji za odpoveď.

 

Otter

Odpověď:

Dobrý den,

Váš dotaz se týká medicínské problematiky na vhodnost vakcín a jejich účinky.  Naše poradna se zaměřuje na právní otázky týkající se zdravotnictví a nepracuje mezi námi žádný medik či lékař,  který by byl schopný Váš dotaz posoudit. Proto Vám bohužel nejsme schopni kvalifikovaně odpovědět.

Z právního hlediska je v České rebublice nutné, aby dítě podstoupilo všechna povinná očkování a přeočkování stanovená vyhláškou č. 537/2006 Sb. o očkování proti infekčním nemocem ve znění pozdějších předpisů. Jejich souhrn můžete naleznout na našich stránkách.

Pokud dítě nemá povinná očkování, může Vám stát uložit pokutu, nemůže ovšem doočkování nijak vynutit.

Vakcíka Boostrix a Boostrix Polio jsou očkovacími látkami, které se používají pro přeočkování proti záškrtu, tetanu, a dávivému kašli. Boostrix Polio obsahuje navíc i látky proti dětské obrně.

V případě přeočkování se mezi 5. a 6. rokem přeočkovává proti záškrtu, tetanu a dávivému kašli. Mezi 10. a 11. rokem se poté provádí přeočkování proti přenosné dětské obrně. Z toho vyplývá, že každá dávka je určena na jiné onemocnění. 

Doporučujeme prodiskutovat pánovaná očkování s Vaším dětským lékařem, který by měl o vhodnosti látky vědět nejlépe. Také on by Vám měl navrhnout postup, který bude pro Vašeho syna nejlepší.

V případě pochybností můžete požádat o konzultaci jiného doktora, abyste mohla zvážit stanovisko také dalšího odborníka. Nejlépe můžete kontaktovat odborníka přímo z očkovacích center.

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice

3.10.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS