Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Co mám dělat?

Dobrý den,


můj zubař změnil místo své ordinace a přesunul se z Prahy do Jihlavy, což by nebyl žádný problém kdyby na něj bylo možné sehnat tel. číslo, ale i na Stomatologické komoře ho nemají. Odlomil se mi kus zubu s korunkou a potřebuji to akutně ošetřit tak jsem zavolala do několika ordinací v Litomyšli s prosbou o ošetření, ale nikdo mne neposlouchal a v jedné ordinaci mi sestra doporučila pohotovost, což ale nemám šanci stihnout protože jsem řidič mezinárodní kamionové dopravy a z cest se vracím nepravidelně. Konkrétně v pondělí a opět ten den odjíždím. Takže pohotovost nestihnu protože je jen o víkendu. Kvůli pracovnímu vytížení se ani nemohu objednat na dané datum (když už by mě někdo vzal) protože zkrátka nevím, kdy se vrátím příště. Moje otázka tedy zní: co mám teď dělat? Odmítají mě přijmou jen na ošetření, protože nejsem u nich zaregistrovaná a pohotovost je v běžné dny zavřená. Jak dlouho mám žít s bolestí a odlomeným zubem? Jsem si navíc jistá, že mi další zubař řekne, že jsem s tím měla přijít dřív, jako obvykle. Prosím poraďte, co mám tedy dělat?
Děkuji 

Markéta

Odpověď:

Dobrý den,

pokud se Vám nedaří kontaktovat zubního lékaře, u kterého jste registrována, máte možnost vybrat si lékaře jiného. Uvádíte, že jste do několika ordinací volala, ale že Vás odmítli. Doporučujeme Vám proto obrátit na Vaši zdravotní pojišťovnu, která Vám s hledáním nového zubního lékaře pomůže. Případně můžete ještě zkusit oslovit některého z lékařů ze seznamu na těchto internetových stránkách. Mělo by se totiž jednat o lékaře, kteří registrují nové pacienty. S konkrétním lékařem se pak domluvíte na návštěvě. Někteří lékaři navíc umožňují za příplatek vyšetření i mimo stanovenou ordinační dobu. 

Navštívit můžete i zubního pohotovost. Většina z nich totiž funguje nejen o víkendech, ale i ve všední dny po ordinační době lékařů, typicky v čase mezi 18 - 6 hodinou. Přehled zubních pohotovostí v ČR můžete nalézt napříkad zde.

S pozdravem,

Vaše Férová nemocnice. 

 

 

13.12.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS