Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Zlomenina ve spojitosti s pracovním úrazem a neschopenka

Dobrý den,

jsem v pracovní neschopnosti po pracovním úrazu. Následkem toho se mi přidala ještě zlomenina nohy (když jsem se při nevolnosti snažil zabránit pádu a zlomil si tak nohu). Moje obvodní lékařka (zároveň je i závodní lékařkou mého zaměstnavatele) mi chce nyní ukončit DPN a vystavit novou DPN pouze na zlomenou nohu, již ne však vedenou jako pracovní úraz. Původní úraz ještě není celkově vyřešen, zdravotní stav se také nezlepšil a neurolog nyní čeká na vyšetření na rehabilitačním oddělení a CT vyšetření, aby bylo možné stanovit další postup léčby. Může mi lékařka takto pracovní úraz ukončit, i když s tím výslovně nesouhlasím a nesouhlasí s tím ani ošetřující neurolog, a to už i kvůli 100 % plnění? Děkuji.

 

Martin

Odpověď:

 

Dobrý den,

povinností ošetřujícího lékaře je posuzovat, zda v průběhu DPN došlo u pojištěnce k obnovení pracovní schopnosti. Toto posuzování však může lékař vykonávat jen v rozsahu své odbornosti, tudíž se musí opírat i o posudky dalších lékařů, ve Vašem případě neurologa. Pokud vyjádření neurologa je takové, že původní pracovní úraz stále trvá, pak by vám váš ošetřující lékař neměl ukončovat dočasnou pracovní neschopnost za předpokladu, že netrvá déle jak 180 dní a zároveň váš stav není stabilizovaný. V tomto případě můžete podat návrh na přezkoumání rozhodnutí o ukončení dočasné pracovní neschopnosti ošetřujícímu lékaři. Pokud Vám ošetřující lékař nevyhoví, předá návrh příslušnému správnímu úřadu.

Domníváme se, že i na zlomeninu nohy by se mělo pohlížet jako na pracovní úraz, protože k ní došlo v souvislosti s plněním pracovních úrazů - bylo by absurdní kdyby zaměstnanec nebyl kompenzován za následky úkonu, kterým snížil újmu na svém zdraví, kterou by jinak zaměstnavatel musel kompenzovat. Bylo by pak zjednodušeně pro zaměstnance finančně jistější padat na hlavu, než se pádu snažit zabránit rukou. Více o pracovních úrazech naleznete zde.   Pokud Vám zaměstnavatel, nebude chtít poskytnout dorovnání platu po dobu léčení zlomeniny nohy, doporučujeme obrátit se na právníka.

S pozdravem

Vaše Férová nemocnice.

18.12.2016

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS