Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Lůžková rehabilitace ukončení

Dobrý den,

nastoupil jsem na rehabilitaci s lůžkovým oddělením, protože mám bolesti zad a hlavy od páteře. Bylo mi řečeno, že pobyt může trvat až 14dní dle toho, jak hradí pojišťovna.

Můj dotaz spočívá v tom, zda mohu bez nějakých problémů, požádat o zkrácení pobytu např. na týden.

Jsem na DPN.

Je to z důvodu, že celý den jen ležím z toho 25 minut cvičím a 20 min jsem na magnetech. Když jsem chodil ambulantně, tak jsem tam byl dvě hodiny, a přijde mi to opravdu zbytečné, pokud bych to mohl vyřešit ambulantně. Čekal jsem více péče a více aktivit.

Za vaši odpověď předem děkuji

 

Davidmalek

Odpověď:

Dobrý den, 

Váš nástup na rehabilitaci je dobrovolným krokem. Péče je Vám poskytována na základě vašeho písemného dobrovolného souhlasu, který v podstatě můžete kdykoliv odvolat (písemně, ústně). Tímto odvoláním souhlasu byste ukončil svůj pobyt na lůžkovém oddělení. Nicméně doporučujme Vám ukočení předem konzultovat s Vaší pojišťovnou, pokud Vám rehabilitaci hradí. Existuje, zde riziko, že v případě předčasného ukončení rehabilitace, bude pojišťovna požadovat úhradu provedených rehabilitačních služeb

Co se týče samotných procedur, ty jsou prováděny na základě doporučení Vašeho ošetřujícího lékaře, s ohledem na Váš zdravotní stav. Pokud nesouhlasíte, či cítíte nějaké nedostatky ohledně péče, informujte se v rehabilitačním zařízení a konzultujte se svým ošetřujícím lékařem. V případě pochybností o souladu prováděné péče a vyúčtované péče na Vaši zdravotní pojišťovnu, můžete požádat o výpis z dokumentace zdravotní pojišťovnu i poskytovatele rehabilitační služby. 

Zároveň si dovolujeme upozornit, že v zájmu Vašeho zdraví je vhodné dbát povinnosti dodržet léčebný postup, který Vám byl stanoven. 

Nejvhodnější postup ve Vašem případě bude konzultace s Vaším ošetřujícím lékařem, který případně Vaši léčbu uzpůsobí tak, aby splnila účel a zároveň Vás, pokud možno co nejméně zatížila. Samozřejmě v každém případě jste povinen dodržovat režim dočasně práce neschopného zaměstnance a dodržovat vycházky a ostatní omezení, která Vám byla stanovena.

S pozdravem Vaše Férová nemocnice

22.3.2017

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS