Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Jednorázová prohlídka bez registrace

Velmi Vám děkuji za rychlou a obsažnou odpověď na můj předchozí dotaz. Můžete mi, prosím, ještě vysvětlit, jaké výhody má jednorázová prohlídka u pediatra bez registrace? Děkuji.

Eliška

Odpověď:

Dobrý den,

děkujeme za vaši přízeň. Co se týká prohlídek u pediatra, tak připomínáme, že i když registrace dítěte u pediatra není ze zákona povinná, je v zájmu dítěte, aby mělo zvoleného dětského lékaře. Rodiče by tedy měli zvolit dítěti registrujícího pediatra a chodit s ním na pravidelné prohlídky. K jednorázovým prohlídkám bez registrace lze uvést, že se jedná alternativní možnost, jak pečovat o zdravotní stav dítěte, jejíž volba záleží na svobodném rozhodnutí rodičů. Jednorázové prohlídky lze například využívat v situacích, kdy se dítě dlouhodobě nenachází na jednom místě a bylo by obtížné docházet s ním jen ke zvolenému registrujícímu lékaři.

Rodiče si tak mohou vybrat, kterého lékaře navštíví za účelem jednorázové prohlídky a pokud s ním nebudou spokojeni, tak příště jednoduše zvolí jiného. Zde je ovšem potřeba připomenout, že také registrujícího lékaře lze v případě nespokojenosti změnit a zvolit jiného (dle zákona lze toto právo uplatnit jednou za tři měsíce).

Vaše Férová nemocnice

11.10.2011

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS