Férové nemocnice. Dodnes jej navštívilo více než sto padesát tisíc lidí a úspěch slaví také Web Férové nemocnice slaví druhé narozeniny | Aktuality
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

24.11.2010Web Férové nemocnice slaví druhé narozeniny

Začátkem listopadu uplynuly dva roky od založení webu Férové nemocnice. Dodnes jej navštívilo více než sto padesát tisíc lidí a úspěch slaví také internetová právní poradna, která se laikům snaží pomoci zorientovat se v předpisech souvisejících se zdravotnictvím. Za dva roky se nám podařilo zodpovědět více než patnáct set dotazů v on-line poradně, což bohatě předčilo naše očekávání.

Mezi nejčastěji zodpovídané kategorie dotazů patří otázky na posuzování zdravotního stavu, dotazy na postup při nespokojenosti pacientů a problematika zdravotnických poplatků. Odpovídáním na vaše otázky se snažíme přispět k zvýšení informovanosti o právech pacientů. Zároveň poskytujeme poradenství i lékařům, protože zlepšení české zdravotní péče záleží především na nich. Pro doktory jsme připravili volně stažitelný manuál “Jak získat informovaný souhlas pacienta v praxi”.

 
zpět na přehled aktualit