Je to už více než 11…" /> Novinky v právní poradně Ligy lidských práv | Aktuality
Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

4.3.2020Novinky v právní poradně Ligy lidských práv

Je to už více než 11 let, co jsme spustili projekt Férová nemocnice s on-line právní poradnou s cílem poskytovat srozumitelné a ucelené informace o právech pacientů a medicínském právu. Teď ale nastal čas na změnu, proto bychom vás rádi seznámili s novým konceptem směřování.

V první řadě došlo k personální obměně – od podzimu nový právní tým tvoří Karel Lach a Anna Štefanidesová, které vám tímto představujeme. Noví právníci od svého nástupu postupně zodpovídali dotazy v poradně Férová nemocnice, které se bohužel nakupily z důvodu dlouhodobé pracovní neschopnosti předchozí vedoucí poradny.

S novými právníky přichází i nový koncept právní poradny Ligy lidských práv:

  • Rozšiřuje se zaměření poradny – poradna se nezabývá pouze právy pacientů a zdravotnickým právem, ale také právy dětí a diskriminací ve vzdělávání a právy dětí a rodičů při zásazích státu do rodinného života, případně dalšími lidskoprávními oblastmi podle našich možností.
  • Na druhou stranu se chceme zaměřovat na závažnější a systémové porušování lidských práv a svobod, ve kterých nabízíme poradenství nebo i další právní pomoc. V jiných případech se vám pokusíme alespoň stručně poradit nebo vás odkázat na jiné poradny nebo právní služby. Naše poradna se nevztahuje na otázky sociálního zabezpečení, výživného a rozvodů, pracovních a spotřebitelských vztahů, exekucí apod.
  • Naše úsilí se také bude soustřeďovat na zpracování komplexních odpovědí na vaše často kladené otázky a na zpracování praktických vzorů.

Nová poradna se v blízké době přemístí přímo na nový web Ligy lidských práv, který se zatím připravuje. Obracet se na nás můžete nyní e-mailem na adrese poradna@llp.cz nebo prostřednictvím poradny na portálu Modrý koník.

Web Férová nemocnice s mnoha tisíci zodpovězenými dotazy zůstane nadále v provozu, ale není zde již možné vkládat dotazy. Web slouží pouze k vyhledávání ve starších dotazech a je potřeba vzít v potaz, že odpovědi nejsou vždy aktuální. Řadu informací také můžete najít ve stanoviscích veřejného ochránce práv (zde) nebo můžete vyhledat služby advokáta dle místa působení nebo specializace (zde).

 
zpět na přehled aktualit
 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS