Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Vycházky na nemocenské v rozdílném časovém úseku každého dne v týdnu

Dobrý den, jsem na neschopence - rizikové těhotenství. Mám sedmiletého syna, který má po škole ještě zájmové kroužky, sama dálkově studuji VŠ, potřebuji jednou za 14 dní dojet do školy na přednášku. Je možné požádat lékaře, aby mi napsal vycházky v rozsahu 6ti hodin od pondělí do čtvrtka odpoledne a od pátka do neděle dopoledne? Na formuláři jsem zjistila, že tam různé dny rozepsány nejsou, je prosím tedy toto možné? Děkuji moc za odpověď.

Tinakaterina

Odpověď:

Dobrý den,

 

vycházky může ošetřující lékař povolit pouze v rozsahu, který odpovídá Vašemu zdravotnímu stavu a který nenarušuje stanovený léčebný režim. Ošetřující lékař může vycházky povolit nejvýše v celkovém rozsahu 6 hodin denně, a to v době od 7 hodin do 19 hodin; přitom vymezí konkrétní časový úsek nebo časové úseky těchto vycházek. Přitom není zákonem vyloučeno ani nijak upraveno, zda by měl být vymezený časový úsek ve všech dnech stejný.

Záleží tedy pouze na posouzení Vašeho ošetřujícího lékaře. Režim může být lékařem také změněn v souladu se změnou zdravotního stavu. Výjimečně mohou být povoleny i neomezené vycházky. Podrobnosti naleznete zde. Můžete se zkusit s Vaším ošetřujícím lékařem dohodnout, aby Vám povolil neomezené vycházky nebo časový úsek vycházek na jednotlivé dny tak, aby Vám to vyhovovalo.

 

Vaše Férová nemocnice

26.11.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS