Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Datum přiznání ID při odvolání

Dobrý den, má žádost o ID byla zamítnuta. Na jednání OSSZ jsem byla pouze seznámena s výsledkem LPK. Pár dnů před termínem jsem, z důvodu delších čekacích dob u odborných lékařů, doložila další výsledky vyšetření. Z rozhovoru s lékařem bylo zřejmé, že o posudku v té době bylo již rozhodnuto, doslova řekl – tak jsem to dostal, již se s tím nedalo nic dělat. Sám potvrdil, že k dalším zprávám nepřihlížel, v posudku však byly uvedeny. Nedovedl mi zdůvodnit proč mi ID nebyl přiznán, následně začal prohlížet lék. zprávy a hledat ve vyhlášce. Proti rozhodnutí jsem se odvolala s tím, že LPK nepoužila k hodnocení zdr. stavu všechny doložené lék. posudky. Navíc jsem doložila další doplňující zprávy odborných lékařů. V případě, že odvolání bude úspěšné od kdy je nárok na ID, od podání žádosti, od posudku OSSZ, od námitkového řízení?
Těžko prokážu slova nepříjemného posudkového lékaře a nepředpokládám, že by ČSSZ uznala pochybení na své straně a neobjektivnost hodnocení.
Jsem pouze pacient s dlouholetým zdravotním postižením, nic víc. Děkuji za odpověď.

tanienka

Odpověď:

Dobrý den,

na velice podobný dotaz jsme již dříve odpovídali, a je dostupný na našich stránkách zde. Jak se v něm praví, vzniká nárok na vyplácení invalidního důchodu zpětně k datu, kdy byla žádost podána, a to ze zákona. Toto se nemění ani v případě přiznání až na základě kladného výsledku námitkového řízení.

Vaše Férová nemocnice

10.12.2011

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS