Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Výše mimosoudního vyrovnání

Dobrý den, měl jsem havárii na kole. Z nemocnice, kde mě hospitalizovali, mě druhý den propustili s podezřením na otřes mozku. Když jsem se druhý den probudil doma, zjistil jsem, že nevidím na jedno oko. Jel sem tedy k oční, která mě okamžitě poslala sanitkou na oční kliniku, kde mi řekli, že mám zlomenou lícní kost, mnohočetné zlomeniny očnice a otok, který mi porušil oční nerv tak, že už na oko nikdy neuvidím. Navrhl jsem nemocnici mimosoudní vyrovnání, ale nevím, kolik bych za takové zanedbání lékařské péče měl požadovat, tak se tedy obracím na vás. Předem děkuji za radu.

Odpověď:

Dobrý den,

nejprve bychom Vám radili vyžádat si zdravotnickou dokumentaci, kterou je vhodné nejlépe konzultovat s odborníkem (nezávislý lékař, soudní znalec). Ten posoudí, zda došlo či mohlo dojít k pochybení ze strany lékařů, a nastíní Vám, nakolik je reálná šance domoci se odškodnění a prokázat případné pochybení a jakou částku jako odškodné žádat.

Rovněž doporučujeme pokusit se při mimosoudním vyjednávání s nemocnicí využít služeb advokáta, který se specializuje na medicínské právo a který Vám rovněž pomůže odhadnout šance na úspěch.

Zastoupení advokátem má pro Vás také výhodu v tom, že jednání s nemocnicí bude na odborné úrovni a lze očekávat, že i přístup ze strany nemocnice bude uvážlivější.

Vaše Férová nemocnice

8.9.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS