Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Reklamace zubařského zakroku

Dobrý den, rozpadla se mi plomba ve stoličce. Minulý týden mi můj lékař zub vyvrtal, ihned vyplnil a poté udělal rentgen. Samozřejmě pod výplní kaz ještě zůstal a vyinkasoval peníze. Na opravu mám jít až na konci září, ale při pití čisté vody mi stoličkou projíždí bolest. Chci se zeptat, zda je druhý zákrok možné brát jako reklamaci a bezplatnou opravu, protože pan doktor dle mého pocitu chvátal a práci odvedl špatně. Navíc podle mého názoru, měl rentgen udělat ihned po vyvrtání.

Odpověď:

Dobrý den,

posouzení, jestli se jednalo o správný postup v souladu s aktuálními lékařskými standardy, by příslušelo jedině nezávislému lékaři. My jsme pouze právníci zabývající se zdravotnickým právem.

Ve Vaší situaci se jedná o smlouvu o zhotovení věci na zakázku, která je upravena v § 644 a násl. občanského zákoníku. Pro Vás to znamená, že lze, nehledě na to kdy byl proveden rentgen, skutečně požadovat bezplatnou opravu v rámci reklamace s ohledem na to, že práce nebyla odvedena kvalitně, tedy podle zákona neměla „vlastnosti objednatelem při zakázce vymíněné.“

Vaše Férová nemocnice

15.7.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS