Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Posouzení úrazu lékaři - možné pochybení?

Dobrý den, v roce 2007 jsem měla autonehodu (whiplash mechanismus,rtg bez traumatických změn, pouze abnormní nález na SEP) Od té doby mám stále zvýšené crp (rektivní protein) od 35-110. Letos pro silné bolesti bederní páteře mi dělali různá vyšetření. Byl zjištěn pozitivní HLA-B27. Odeslána na revmatologii,provedena MR bez nálezu.Odeslána na neurologii,udělaná znovu MR po 1,5 měsíci! a nález:Hemangiomy v tělech obratlů Th7,8 prolomení dolní krycí plochy Th8,L4/5 anulární trhlina,chondroza L4-S1. Bylo mi řečeno, že je to nejasného data a že je to již zhojené. Lékařka mi řekla, že záleží na tom, kdo to posuzuje. Chci se tedy zeptat, kdo pochybil nebo proč MR v rozmezí tak krátké doby je vyhodnocena zcela jinak? Kdybych nešla na neuro, byla bych vedena jako zcela bez nálezu. Podotýkám, že jsem již 8 měsíců na nemocenské, mám jen rehabilitace a léky. Mám silné bolesti, v práci mi již neprodloužili smlouvu a nyní mi řekli, že jsem normálně chodila se zlomeným obratlem? Lze nějak prokázat, kdy k tomu mohlo dojít? Jiný úraz jsem neměla, před havárií jsem byla zcela zdravá. Děkuji za odpověď.

DAGBER

Odpověď:

Dobrý den,

Váš dotaz se týká otázek medicínské praxe, na které nedokážeme odpovědět. Pracuje u nás tým právníků a není zde žádný lékař, specializujeme se pouze na problémy v oblasti právní.

To, zda došlo k pochybení ze strany lékařů, doporučujeme konzultovat s lékařem. Většina problémů ve zdravotnickém právu je důsledkem nedostatečné komunikace a informacíod lékařů. Jak uvádíte, Vaše lékařka Vám řekla, že záleží na tom, kdo diagnózu posuzuje. Můžete se například zkusit informovat u jiného lékaře, zda má stejná názor.

Pokud budete jako pacientka nadále nespokojená, je možné podat stížnost. Více o stížnosti se dozvíte na stránkách Férové nemocnice zde. Po konzultaci s odborníkem by dále přicházelo v úvahu podání soudní žaloby na náhradu škody. Takovou věc doporučujeme konzultovat s advokátem, který se ve zdravotnickém právu orientuje. Svého advokáta si můžete vybrat na stránkách advokátní komory zde

Přejeme Vám hodně sil,

Vaše Férová nemocnice

18.2.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS