Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Odškodnění při poranění malíčku

Dobrý den, dne 30.6. jsem podstoupil artroskopii zápěstí levé ruky. Při tomto zákroku mi však zdravotní sestra omylem přestřihla šlachu na malíčku. Do práce jsem se měl vrátit již 4.7., díky tomuto pochybení však zůstávám v pracovní neschopnosti minimálně 6 týdnů. Dostal jsem kleinertovu dlahu, zranění je velmi bolestivé. Mám nárok na odškodné ze strany nemocnice? Co vše bych mohl po nemocnici požadovat? Děkuji za odpověď.

Kamil

Odpověď:

Dobrý den

pokud máte dojem, že při postupu lékařského personálu došlo k pochybení, v důsledku kterého Vám byla způsobena škoda na zdraví a ušlý zisk, máte samozřejmě právo od příslušného zdravotnického zařízení požadovat adekvátní odškodnění. Postup, který je vhodné v tomto případě využít, jsme již dříve popsali zde.

Zde si můžete přečíst, co můžete od zdravotnického zařízení požadovat, resp. o co je možné se soudit, pokud zdravotnické zařízení nepřistoupí na mimosoudní vyrovnání.

Pro orientaci: dle vyhlášky Ministerstva zdravotnictví o odškodnění bolesti a ztížení společenského uplatnění dosahuje vaše poranění výše 40 bodů, co do způsobené bolesti, a pokud by došlo k případné úchopové poruše daného prstu dalších 50. Každý 1 bod při tom reprezentuje hodnotu 120 Kč.

Vaše Férová nemocnice

2.8.2011

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS