Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nešlo předejít této operaci? Kde se dotázat?

Moje snacha byla po úspěšném léčení rakoviny čípku vpořádku. Jenže po třech měsících začly bolesti. Na magnetické rezonanci bylo vše v pořádku. Jenže devět měsíců jsme ji vozili s velikými bolestmi k obvodní lékařce i primáři na onkologii. Vždy dostal jen léky na bolesti. Jednou ji poslali na SONO , ale i tam nic nezjistili. Za devět měsíců kdy už nemohla ani chodit jsme ji za minutu dvanáct odvezli do nemocnice kde postoupila operaci tlustého střeva. Má dvě děti a v 35 letech trvalý vývod tl. střeva. Kde se informovat zda se nedalo této operaci předejít. Proč ji žádný lékař včas neposlal na CT? Jak postupovat na koho se obrátit? Děkujeme

Eva

Odpověď:

Dobrý den,

předně bychom vám doporučovali kontaktovat nezávislého lékaře, který by posoudil průběh léčby vaší snachy a zodpověděl by vám otázku zda-li nešlo léčit jiným léčebným postupem. To my bohužel nedovedeme posoudit, protože v naší poradně nepracuje žádný lékař.

Pokud by se ukázalo, že léčba vaší snachy byla chybná, doporučujeme podat na lékaře stížnost. Více o jejím podání naleznete zde. Zároveň bychom vám doporučovali pokusit se o mimosoudní vyrovnání sporu. Tedy samozřejmě v případě, kdyby se ukázala léčba jako chybná. Více o mimosoudním vyrovnání naleznete zde. Pokud byste nebyli spokojeni s průběhem mimosoudního vyrovnání, máte právo podat žalobu. O jejím podání naleznete více na našich stránkách zde. Důrazně však doporučujeme, abyste v případě podání žaloby vyhledali odbornou pomoc advokáta.

Vaše Férová nemocnice

7.11.2011

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS