Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Možné pochybení gynekologa při dlouhodobé péči o pacientu

Dobry den, od svych 15 let jsem chodila ke stejnemu gynekologovi. Cca. 10 let jsem si stezovala na silne menstruacni bolesti a odpoved gynekologa byla vzdy stejna. Rikal, ze mensturacni bolesti jsou normalni. Letos jsem gynekologa zmenila a byla jsem ihned operovana, nebot jsem mela 4. stupen endometryozy. Prisla jsem tak o vajecnik a v soucasne dobe musim jeste podstoupit vysetreni tlusteho streva, ktere bylo taktez napadeno endometriozou. Jelikoz druhy vejcovod je nepruchodny, bylo mi oznameno, ze nebudu moci otehotnet prirodni cestou. Budu tedy muset podstoupit umele oplodneni. Chtela jsem se zeptat, jestli v tomto pripade mohu zalovat puvodniho gynekologa za podceneni lecby?

Odpověď:

Dobrý den,

gynekologa žalovat můžete, v tom vám nikdo nemůže zabránit, ale je otázka, zda byste byla úspěšná. V případě neúspěchu byste totiž musela hradit náklady na soudní řízení a právníka i gynekologovi.

Podobný dotaz jsme řešili zde, další informace o soudním řízení naleznete v sekci nespokojenost pacienta, soudní řešení. Domníváme se, že v případě, jako je ten Váš, je téměř nemožné, že újmu na Vašem zdraví způsobil gynekolog. Můžete si vyžádat zdravotní dokumentaci a zjistit a konzultovat s dalším odborníkem, zda došlo k pochybení. Pokud dospějete k závěru, že ano, obraťte se na advokáta, který Vám poradí blíže s ohledem na okolnosti Vašeho případu.

Vaše Férová nemocnice

 

 

26.8.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS