Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Informace o průběhu setreni

Dobrý den. Jihočeský kraj prošetřoval postup, anamnézu, mechanismus, základní onemocnění, komplikace, příčinu smrti. Vedlejší nález – klinicko patologická korelace pro výraznou diskrepanci, kdy například klinik diagnostikuje infarkt myokardu a  pitva prokáže perforovaný žaludeční vřed. Jihočeský kraj mi nechce vydat výsledky šetření ani nechtějí poskytnout informace o nezávislém lékaři, který se tímto případem měl zabývat a konzultovat, případně jsem měla mít kontakt a nedostala jsem absolutně nic. Ptám se, jsou oprávněni k tomuto postupu? Jihočeský kraj případ ukončil. Já se dovolávám k prošetření nejvyšší inspekce podle zákona. Mám na toto prošetření právo či nikoliv? Předem děkuji.

Odpověď:

Dobrý den,

Krajský úřad se musí stížností zabývat a stěžovatel musí být informován o průběhu řízení a vyřízení stížnosti. Podle našeho názoru krajský úřad nepostupuje správně, pokud Vám odmítá zpřístupnit výsledky šetření a informace o odborné nezávislé komisi, která se prověřováním Vaší stížnosti zabývala.

Další odvolací instance v této věci již neexistuje. Pokud máte pocit, že se úřad nevěnuje věci řádně, doporučuji podat stížnost na jeho postup k ombudsmanovi. Ten bude přezkoumávat postup krajského úřadu při zabývání se Vaší stížností. Ombudsman již mnohokrát v minulosti kritizoval podobné postupy úřadů.

Vaše Férová nemocnice

6.7.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS