Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Disciplinární řízení a trestní oznámení

Dobry den, chtela bych se informovat ohledne podani trestneho oznameni na lekare ve veci podezreni zanedbani povine pece v tehotenstvi. Stiznost byla podana v listopadu 2010, v prosinci 2010 mi bylo poslano rozhodnuti povereneho clena revizni komise CLK. V rijnu 2011 mi prisel dopis o preruseni disciplinarniho rizeni. Hned jsem posilala doporuceny dopis, ze nesouhlasim s prerusenim disciplinarniho rizeni a do dneska mi neprislo zadne rozhodnuti ohledne meho nesouhlasu. Zajimalo by me, prosim, jakou dobu ma CLK na vyrizeni teto zalezitosti. Dekuji.

Peťule

Odpověď:

Dobrý den,

na podání trestního oznámení máte samozřejmě právo. Toto trestní oznámení se podává u Policie ČR nebo na státním zastupitelství.

Opravným prostředkem proti rozhodnutí revizní komise České lékařské komory je námitka, kterou je třeba podat do 15 dní od obdržení rozhodnutí. Námitku projednává Čestná rada České lékařské komory. V této námitce by mělo být stručně formulováno proč s rozhodnutím nesouhlasíte a co je dle vašeho názoru dále třeba prošetřit.

Čestná rada komory musí o námitce rozhodnout do 40 dnů od doručení podkladů z okresního sdružení komory. O jejím vyřízení byste měla být informována.

Pokud jste dosud neobdržela žádné vyrozumění ohledně vašeho dopisu, obraťte se na Českou lékařskou komoru se žádostí o informaci, v jaké fázi se řízení nachází.

Vaše Férová nemocnice 

14.3.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS