Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Vycházky v době neschopenky a návštěvy posilovny

Dobrý den,
chtěl jsem se poptat: jsem po operaci kolene na neschopence a doktor nevěděl, jak dlouhé vycházky mi může napsat. Mám jen od 14.00 až do 18.00 s tím, že jsem už schopen normálně chodit. Mohl bych mít vycházky delší. Také mi bylo řečeno, že mám chodit do posilovny abych posílil svalstvo na operované noze. Chci se zeptat, jestli tam mohu chodit i mimo určené vycházky a jestli mi by to kontrola ze socialky uznala. Potřeboval bych vědět do 9.12.2011 než pojedu na kontrolu abych věděl co mohu žádat. Předem děkuji za odpověď.

dada

Odpověď:

Dobrý den,

Bohužel, pokud kontrola přijde v době, kdy nemáte stanovené vycházky a nezastihne vás doma, bude z toho ČSSZ vyvozovat pro vás negativní důsledky.

Do posilovny ale přesto chodit můžete, a to pokud vám váš lékař prodlouží výcházky o potřebnou dobu (a nebo přímo změní dobu vycházek). Rozsah vycházek není stanoven žádným právním předpisem a ošetřující lékař jej stanoví individuálně vzhledem ke zdravotnímu stavu pacienta. Záleží tedy pouze na posouzení lékaře; pokud vám lékař napíše delší vycházky a vy tento čas strávíte v posilovně, nebude to po právní stránce žádný problém.

Vaše Férová nemocnice

 

8.12.2011

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS