Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Umístění v rehabilitačním centru

Dobrý den, ptám se na stav, který se týká mého otce. Je od ledna ležícím pacientem a hledáme pro něj rehabilitační ústav. Prosím o radu, kdo se má postarat o jeho umístění a zda to může být rehabilitace mimo spádovou nemocnici. Patříme pod xxx nemocnici. Měsíc byl v yyy, ale tam lékaři naznali, že by to chtělo intenzivnější rehabilitaci. Momentálně leží v zzz, tam už bude léčba skončena, a tak prosím o radu.

Odpověď:

Dobrý den,

každý pacient si může zvolit zdravotnické zařízení, které mu bude vyhovovat, a to i mimo spádovou oblast. Jediným omezením pro Vašeho otce je skutečnost, zda má Vámi zvolené zdravotnické zařízení uzavřenou smlouvu s pojišťovnou Vašeho otce.

O tom, zda zdravotní stav Vašeho otce vyžaduje i nadále umístění do specializovaného zdravotnického zařízení, rozhoduje lékař, u nějž je Váš otec registrován, popř. lékař, u kterého je momentálně v péči (to bude nemocnice zzz)

V případě, že stav Vašeho otce i nadále vyžaduje ústavní péči, pak by Vám tento lékař měl doporučit takové smluvní zdravotnické zařízení, které bude schopno poskytnout Vašemu otci potřebnou péči. A měl by Vám péči v daném zdravotnickém zařízení zároveň pomoci dojednat.

Vaše Férová nemocnice

19.6.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS