Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Rehabilitace od praktické lékařky

Dobrý den Prosím o radu ohledně uznání rehabilitace předepsané mojí obvodní lékařkou.Vystavila mi Poukaz na vyšetření/ošetření FT a v rehabilitačním středisku mi to nechtějí uznat, protože to musím mít napsané od specialisty který mi řekl že jsem mladý a sám se zahojím.

Průběh: V Sobotu 10.11. 2012 jsem propadl střechou na našem domečku který spravujem,pak jsem šel na pohotovost kde mi udělali rtg a sono břicha-vše v pořádku akurát tam mám velikou obraženinu a opuch.V Pondělí jsem byl na kontrole u obvodní lékařky, kam mně odeslal traumatolog a kde mi předepsala rehabilitace a 15.11. 2012 mi na rehabilitacích řekli že to musím mít napsené od specialisty.

Teď nevím co bude, ksdyž nenajdu ortopeda který mně to napíše tak si to budu muset zaplatit sám?Je možnost se sám domluvit na pojišťovně sám? Děkuji předem.

Jojko

Odpověď:

Dobrý den,

pokuste se v rehabilitačním středisku znovu domluvit a uznali vám potvrzení od vaší obvodní lékařky, které podle zákona splňuje podmínky pro uznání nároku na léčbu. Rehabilitační léčbu doporučuje Váš ošetřující lékař. Ošetřujícím lékařem je i Vaše praktická lékařka, případně specialista, který Vás léčí, například ortoped.

Poté, co rehabilitační léčbu lékař doporučí, musí ji ještě potvrdit revizní lékař, což je lékař zdravotní pojišťovny. Z vašeho datazu není zřejmé, jestli potvrzení máte. Pokud ne, kontaktujte revizního lékaře vaší pojišťovny, který vám rehabilitace potvrdí. Pokud potvrzení máte, získáváte nárok na rehabilitační péči.

S přístupem lékaře, který prohlásil, že jste mladý, a tak se zahojíte sám nemůžeme souhlasit. Pokud chcete na lékaře podat stížnost pro jeho nevhodné chování, můžete ji podat k České lékařské komoře. Více o stížnostech najdete zde.

Vaše Férová nemocnice

18.2.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS