Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Prodloužení nemocenské dávky

Dobrý den,

mám dotaz. Dne 31. 1. jsem ukončila nemocenskou a od 1. února mám pracovní smlouvu a pracuji. Byla jsem dlouho nemocná. Správa socialního zabezpečení mi poslala dopis, že mám nárok na prodloužení, ale nevím komu mám strukturovaný dopis o prodloužení nemocenské poslat. Píšou, že to mám poslat zaměstnavateli?

Děkuji za odpověd.

okoun

Odpověď:

Dobrý den,

pravděpodobně máte na mysli prodloužení výplaty nemocenského po uplynutí podpůrčí doby. Tuto otázku jsme již v rámci poradny řešili např. zde.

Z výše uvedených odpovědí vyplývá, že žádost o prodloužení můžete podat na příslušné okresní správě sociálního zabezpečení. Vzor pod názvem Žádost o výplatu nemocenského po uplynutí podpůrčí doby naleznete také na stránkách České správy sociálního zabezpečení, přímý odkaz na stažení souboru je zde (tento formulář jste pravděpodobně od správy sociálního zabezpečení obdržela).

Pro informace o nemocenském pojištění je nejvhodnější obracet se na Callcentrum nemocenského pojištění České správy sociálního zabezpečení na čísle 840 406 040, kde Vám na Vaše dotazy odpoví ti nejpovolanější. Na těchto stránkách naleznete dobu, kdy je možné Callcentrum kontaktovat.

Vaše Férová nemocnice

12.2.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS