Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Podpůrčí doba

Dobrý den, prosím o radu. Od 2/2011 jsem v pracovní neschopnosti, mám po operaci a nyní se řeší operace krční páteře, na březen jsem objednaná na neurochirurgii, žádala jsem si o prodloužení podpůrčí doby ale byla mi prodloužena jen do 29. 2. takže od 1. 3. bych měla nastoupit do práce, rehabilitace prý můžu chodit při práci. Může mi být ukončena pracovní neschopnost, když probíhají lékařská vyšetření? Děkuji

mmarcelaa

Odpověď:

Dobrý den,

pojem podpůrčí doba není totožný s pojmem pracovní neschopnost. Podpůrčí dobou je doba, po kterou má být vyplácena dávka. To znamená, že můžete být nadále v pracovní neschopnosti, nicméně nebudete pobírat nemocenskou dávku. O prodloužení podpůrčí doby můžete žádat opakovaně a to až do celkové délky 350 kalendářních dnů takto prodloužené podpůrčí doby.

Zda jste práce schopná záleží na posouzení lékaře vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu. Tomu by nemělo být na překážku, že je nutné, abyste absolvovala rehabilitace nebo další vyšetření. Na nezbytně nutnou dobu vám v takovém případě zaměstnavatel poskytne pracovní volno s náhradou mzdy.

Vaše Férová nemocnice

7.3.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS