Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Opakovaný pobyt v lázních

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ,mohu dostat bezplatné lázně na ekzém, když mi je více než 26 let? S tím,že bych je měla místo pobytu v nemocnici? Spadám do opakovaného pobytu.

Dermatoložka s tím počítala, že mi píše lázně a myslela si, že to to je jasné - komplexní, dokonce volala reviznímu lékaři a ten ji řekl, že mi není míň než 25let, proto mám nárok pouze na příšpěvkové. Proto už nevím na koho se mám obrátit.
Děkuji

Hezký den Děkuji za rychlou odpověď

EP

Odpověď:

Dobrý den,

rozhodnutí revizního lékaře je v tuto chvíli konečné, protože návrh na přezkoumání posudku je možné podat do 10 dnůNicméně existuje zde ještě možnost obrátit se na jeho nadřízeného s tím, že jeho rozhodnutí považujete za nesprávné, nebo se můžete obrátit se stížností na Českou lékařskou komoru. Více o stížnostech se dozvíte zde.

Podejte opětovný návrh na komplexní lázeňskou péči. V případě zamítavého stanopviska revizního lékaře návrh na přezkoumání lékařského posudku - v tomto případě zprávy revizního lékaře. Návrh lze podat do 10 pracovních dnů ode dne prokazatelného převzetí posudku ( lékařské zprávy), přičemž se adresuje lékaři, který zprávu vydal. Svůj návrh podpořte i písemným vyjádřením vaší dermatoložky. 

Postup lékaře nahlaste i svojí zdravotní pojišťovně. Přikládáme i stanovisko

Stanovisko VZP z jejich www stránek:

Lázeňská léčebně rehabilitační péče je podle § 33 zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, ve znění zákona č. 369/2011Sb., hrazenou službou, je-li poskytována jako nezbytná součást léčebného procesu, kdy její poskytnutí doporučil ošetřující lékař a potvrdil revizní lékař.

Vaše Férová nemocnice

5.12.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS