Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Odvolání zaměstnavatele proti uznané nemoci z povolání

Dobrý den,
chtěla bych se prosím dotazovat, jestli v případě, kdy mi byla uznána nemoc z povolání a zaměstnavatel se na toto rozhodnutí odvolal, budu podrobena dalším vyšetřením od odborných lékařů nebo co následuje.
Předem moc děkuji za odpověď

Wiky

Odpověď:

Dobrý den,

v případě, že se zaměstnavatel odvolá oproti uznání nemoci z povolání, znamená to, že podá návrh na přezkum lékařského posudku, kterým vám byla tato nemoc z povolání uznána. V praxi to znamená, že návrh Vašeho zaměstnavatele byl předán vedoucímu zdravotnického zařízení, ve kterém byl posudek vyhotoven. Tento vedoucí o něm buď do 30 dnů rozhodne, nebo věc předá jako odvolání příslušnému správnímu úřadu (u kterého je příslušné zdravotnické zařízení registrováno). Příslušný správní úřad dále o tomto odvolání rozhodne tak, že jej zamítne (tedy Váš posudek potvrdí), nebo Váš posudek zruší a celou věc vrátí zdravotnickému zařízení k vyhotovení nového posudku. Z praxe víme, že toto se děje pouze administrativní cestou, tedy bez opětovného prohlížení pacienta.

Nová vyšetření Vás tedy budou čekat pouze v případě, že by bylo ve správním řízení rozhodnuto o zrušení posudku, a tedy bylo potřeba vyhotovit posudek nový. Samozřejmě může nastat případ, kdy ani po tomto vrácení není vyšetření znovu nutné provádět.

Vaše Férová nemocnice

..

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS