Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Odvolání proti rozhodnutí revizního lékaře (komplexní lázeňská péče)

Dobrý den,

zajímalo by mne, jak postupovat v případě zamítavého rozhodnutí revizního lékaře o udělení komplexní lázeňské péče, které bylo dle mého názoru učiněno na základě mylné informace poskytnuté praktickou lékařkou.

Předchozí 2 roky jsem vzhledem ke svému zdravotnímu stavu absolvovala komplexní lázeňskou péči. Můj stav se nezlepšil, naopak. Odborná lékařka mi i letos lázně doporučila. Nicméně žádanku vypracovává praktický lékař.

Z posudku revizního lékaře vyšlo najevo, že se informoval telefonicky u mé praktické lékařky (pravděpodobně potřeboval doplňující informace). Od své praktické lékařky jsem se nedozvěděla, jakou informaci mu podala, tudíž nevím, zda tato informace byla pro zamítavé rozhodnutí podstatná.

Existuje možnost přezkumu zamítavého rozhodnutí? Lze se proti němu odvolat? Pokud ano, jak mám jako pacientka postupovat?

Děkuji za Vaše rady
 

Gabriela

Odpověď:

Dobrý den,

máte možnost se odvolat a to do 15-ti dnů ode dne doručení zamítavého rozhodnutí revizního lékaře. Odvolání můžete podat u Vaší pojišťovny. V odvolání je třeba uvést jméno, příjmení, datum narození a místo trvalého pobytu, informaci o tom, proti kterému rozhodnutí se odvoláváte a v čem s rozhodnutím posudkového lékaře nesouhlasíte.

Měla byste uvést podrobnosti o Vašem zdravotním stavu pro které Vám odborná lékařka lázně doporučila, pomoci by mohl i odlišný posudek Vaší odborné lékařky. Pokud Vám tedy již odborná lékařka prováděla vyšetření, na jehož základě Vám doporučila lázně, zkuste si opatřit si záznam ze zdravotnické dokumentace a přiložit jej k odvolání. Pořídit kopii ze zdravotnické dokumentace si můžete tak, že požádáte o nahlédnutí a pořídíte si snímky fotoaparátem. Nebo také můžete požádat Vaši odbornou lékařku o lékařský posudek nový, zhotovený přímo pro odvolací řízení.

Dále je zde možnost absolvovat lázeňský pobyt jako samoplátce.

Vaše Férová nemocnice

9.9.2013

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS