Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Neúčast na přestupkovém jednání z důvodu nemoci

Byla jsem "práce neschopný" u psychiatra a neměla jsem možnost se bez újmy a bez léčby účastnit projednávání přestupků, ze kterých mě obvinili.

Můžu i přesto, že jsem "práce schopná", nemít dále možnost se bez újmy a bez léčby účastnit projednávání přestupku? Mohu získat nějaký papír o tom, že toho nejsem schopna, že by mi to ublížilo a dostalo opět do pracovní neschopnosti?

gss

Odpověď:

Dobrý den,

nemožnost účasti na projednání přestupku a pracovní neschopnost navzájem nesouvisí. Lze se tedy účastnit přestupkového jednání například ve vycházkové době při pracovní neschopnosti. Naopak není vyloučeno, že práce schopný člověk bude neschopen účastnit se projednání přestupku.

Ve vašem případě tedy doporučujeme požádat vašeho psychiatra o potvrzení toho, že by vám účast na projednání přestupku mohla způsobit újmu na zdraví. Toto potvrzení potom přiložíte k omluvě  z projednání přestupku, kterou s předstihem před jednáním zašlete orgánu, který obvinění z přestupku projednává.

Pokud se z jednání neomluvíte, může být rozhodnuto ve vaší nepřítomnosti.

Bylo by také možné také ze zdravotních důvodů požádat o přerušení řízení dle §64 správního řádu. Pokud by této žádosti bylo vyhověno, řízení se přeruší na nezbytnou dobu, která bude určena opět na základě zprávy vašeho psychiatra.

Vaše Férová nemocnice

20.2.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS