Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nároky při pracovním úrazu

Můj syn měl letos pracovní úraz. Byl následně operován, 4 měsíce v pracovní neschopnosti, dnes opět pracuje, ale má jako trvalý následek překříženy prsty. Bude nutná další operace. Syn má uzavřenu též životní a úrazovou pojistku. Jak je to s finančním ohodnocením úrazu, na co na všechno má nárok? Co znamená společenské uplatnění a bolestné? Bude mít nárok na odškodnění trvalých následků i v případě, kdy mu pomůže druhá operace? Případně, kam se může obrátit, aby mu pomohli finanční otázky řešit. Zatím obdržel pouze nárok klasické nemocenské (nikoliv plného platu).

dan

Odpověď:

Dobrý den,

finanční nároky u pracovního úrazu se řeší zpravidla prostřednictvím zaměstnavatele. Nejvhodnější je napsat žádost o odškodnění pracovního úrazu, kterou zaměstnavateli Váš syn předá. V žádosti je potřeba vypsat konkrétní požadavky (viz jednotlivé typy nároků níže, včetně požadovaných částek).

Zaměstnavatel je povinen platit mimo jiné úrazové pojištění. Z tohoto pojištění se zaměstnanci odškodnění vyplácí. Pokud tedy zaměstnanec neporušil bezpečnostní opatření a úraz byl řádně ohlášen zaměstnavateli, ostatní by měl zařídit právě zaměstnavatel.

V případě pracovního úrazu obecně přichází v úvahu tyto formy odškodnění: náklady spojené s léčením, ztráta na výdělku, bolesti a ztížení společenského uplatnění.

Náklady na léčení a ztrátu na výdělku lze požadovat pouze v případě, že nebudou plně kryty dávkami ze zdravotního pojištění (nemocenské, důchodové pojištění). Může jít o náklady za cestovné k lékaři, za zdravotní pomůcky, doplatky na léky, regulační poplatky apod.

Jak jste uvedla, Váš syn zatím obdržel jen nemocenské, které nedosahuje jeho mzdy, proto má nárok i na ztrátu na výdělku po dobu pracovní neschopnosti: je rozdílem mezi průměrným výdělkem před úrazem a plnou výší nemocenského; je nutné dát si pozor na to, aby o ni Váš syn zažádal včas – do dvou let od vyplacení poslední dávky nemocenského (jinak se toto Vaše právo promlčuje).

Existuje i ztráta na výdělku po skončení neschopnosti, která je rozdílem mezi průměrným výdělkem před úrazem a výdělkem po úrazu; pokud je přiznán invalidní důchod, pak se jeho výše musí k výdělku po úrazu připočíst.

Bolestí je tělesné a duševní strádání způsobené úrazem, popřípadě spojené s léčením a odstraňováním následků úrazu.

Pojem ztížení společenského uplatnění vlastně znamená trvalé následky, které negativně ovlivňují uplatnění osoby. Nejedná se o jakékoliv ovlivnění uplatnění, ale zejména podstatné potíže jako neschopnost vykonávat dosavadní povolání, nemožnost se o sebe postarat, pečovat o rodinu apod. Vždy musí být posouzena míra konkrétního případu.

Výše odškodnění bolesti a ztížení společenského uplatnění stanovuje ošetřující lékař Vašeho syna v lékařském posudku dle sazeb bodového ohodnocení, jež jsou stanoveny vyhláškou č. 440/2001 Sb. (plné znění vyhlášky naleznete zde). Finanční hodnota jednoho bodu činí 120 Kč.

Posudek se vypracovává až tehdy, kdy už je zdravotní stav Vašeho syna stabilizován. Pokud je tedy plánována další operace, je vhodné s lékařským posudkem vyčkat až na období po operaci. Jakmile Vám bude posudek vyhotoven, je nutné jej předat zaměstnavateli, případně také zdravotní pojišťovně, u které má syn sjednáno úrazové pojištění.

Pokud zaměstnavatel na žádost o odškodnění nereaguje, je možné se tohoto odškodnění domáhat soudní cestou.

Vaše Férová nemocnice

14.9.2011

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS