Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nárok na mateřskou a pomoc při ztrátě příjmu

Dobrý den, už jsem velmi zoufalá. Začátkem prosince 2009 jsem se nahlásila na úřad práce (poprvé v životě) a netušila, jaké mi tím vzniknou problémy. Začátkem ledna jsem otěhotněla a pobírala nějaké dávky 5 měsíců od úřadu práce. To někdy začátkem května skončilo. Od té doby se snažím zajistit alespoň nějakou podporu, kterou bych mohla dostávat. S přítelem doděláváme dům, splácíme hypotéku, platí výživné na dítě z předchozího manželství a živí nás oba z jeho výplaty. Stále se snažím sehnat alespoň nějakou brigádu domů, ale ani to se nedaří. Teď mi řekněte, jak se máme těšit na prcka, když nám stát neustále hází klacky pod nohy. Prosím poraďte mi, jestli je nějaká možnost zažádat o jakoukoliv podporu a případně jak postupovat. Jsem už ze všech těchto peripetií vyřízená. A ještě se chci zeptat, zda mám nárok nastoupit na mateřskou 8 týdnů před plánovaným porodem? Před prosincem 2009 jsem byla zaměstnaná normálně několik let. A jestli vadí že mezitím i jen na poloviční úvazek? Předem velmi děkuji za odpovědi.

Odpověď:

Dobrý den,

nárok na peněžitou pomoc v mateřství budete mít, pokud na ni nastoupíte v ochranné lhůtě, tedy do 180 dnů ode dne skončení zaměstnání. Z Vašeho zaměstnání před prosincem 2009 by Vám tedy nárok na peněžitou pomoc v mateřství už nevznikl. Pokud jste však od té doby měla nějaké další zaměstnání, třeba i jen na onen částečný úvazek, pak by lhůta 180 dnů během zaměstnání neběžela a nevyčerpaná ochranná lhůta by se připočetla k ochranné lhůtě běžící z nového zaměstnání, maximálně ale do 180 dnů.

Ne každé zaměstnání ale zakládá účast na nemocenském pojištění. Pokud by nezakládalo účast na nemocenském pojištění, nemělo by na běh ochranné lhůty vliv. Pro účast na nemocenském pojištění by toto zaměstnání muselo být sjednáno alespoň na 15 kalendářních dnů a sjednaná částka příjmu za kalendářní měsíc by musela činit alespoň 2000 Kč. Pokud jste tedy byla ještě někde zaměstnaná, ale ono zaměstnání nesplňovalo tyto podmínky, ochranná lhůta už by Vám uplynula a na peněžitou pomoc v mateřství byste tedy nárok neměla.

Z Vámi zmíněných informací bohužel nedokážeme posoudit, zda Vám nárok na peněžitou pomoc v mateřství vznikne či ne. Doporučujeme proto informovat se přímo na příslušné okresní správě sociálního zabezpečení a uvést jim k posouzení přesné údaje.

Kontakt na ni najdete zde

I v případě, že byste neměla nárok na peněžitou pomoc v mateřství by Vám ale od narození dítěte vznikl nárok na rodičovský příspěvek, který by bylo nutno v tomto případě pobírat v nejdelší, tedy 4leté variantě.

Pro více informací můžete kontaktovat občanské sdružení Aperio které se specializuje na otázky spojené s mateřstvím a rodičovstvím.

Na podporu v nezaměstnanosti poskytovanou úřadem práce máte nárok opravdu jen po dobu 5 měsíců. Pokud po této době zůstanete bez zaměstnání a finančních prostředků, existuje zde ještě několik dalších dávek sociálního zabezpečení, které by Vám mohly pomoci např.:

-    dávky státní sociální podpory – jedná se zejména o přídavky na dítě, sociální příspěvek či příspěvek na bydlení; bližší informace naleznete zde
-    pomoc v hmotné nouzi, která zahrnuje zejména příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení; bližší informace naleznete opět na webu Ministerstva práce a sociálních věcí.

Vaše Férová nemocnice

21.7.2010

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS