Právní poradna Často kladené otázky Dokumenty ke stažení
 
Chci svůj porod
Souhlas a rozhodování pacienta
Zdravotnická dokumentace a lékařské tajemství
Řešení sporů
Platby ve zdravotnictví
Děti a rodiče, porod
Očkování
Léky
Práva osob s duševní nemocí
Těžce nemocní a umírající
Lékařské posudky a neschopenky
Práva seniorů ve zdravotnictví
Jak si sehnat právníka?

velikost textu AA původní

Právní poradna pro pacienty

dotaz do poradny můžete vložit zde

Dotaz:

Nárok na lázeňskou péči

Byla mi odoperovaná ledvina z důvodú zhoubného nádoru. Chtěl bych se zeptat, zda mám nárok na bezplatnou lázeňskou léčbu a u koho se to hlásí.

jirmra

Odpověď:

Dobrý den,
lázeňskou péči doporučuje ošetřující lékař, následně ji potvrzuje revizní lékař a hradí příslušná zdravotní pojišťovna. Návrh na lázeňskou péči podává registrující praktický lékař nebo ošetřující lékař při hospitalizaci.

Do seznamu onemocnění, které nárok na lázeňskou péči zakládají, spadají i nemoci onkologického charakteru, avšak i v jejich případě je nutno navíc splnit další podmínky uvedené v příloze vyhlášky 58/1997 Sb., podle které mají na lázeňskou péči nárok "onkologické případy po ukončení komplexní léčby, bez jakýchkoliv známek recidivy."

Podle dostupných informací byste na lázeňskou péči mohl mít nárok, pokud splňujete potřebné podmínky (především ukončení léčby a nejevení známek recidivy), avšak k finálnímu potvrzení jsou potřeba odborné lékařské znalosti. Férová nemocnice je poradnou právní, nikoliv zdravotní, a nemá žádný lékařský personál, nemůže tedy tuto otázku kvalifikovaně zodpovědět. Pro další informace a postup Vám tedy doporučujeme obrátit se na svého ošetřujícího lékaře.

Vaše Férová nemocnice

2.5.2012

zpět na přehled dotazů

 
Tvorba webových stránek - Webdesign Brno Fotografie poskytla mediabanka isifa Image Service RSS